Ode aan de SODA!

SODA? Ja, de Stuiveling Open Data Award. Een prijs die de naam draagt van de vorige president van de Algemene Rekenkamer, Saskia J. Stuiveling (zie foto). Saskia kreeg deze prijs bij haar afscheid als president van de Algemene Rekenkamer, maar vooral als voorvechter van open data. Een vrouw met een enorme staat van dienst. Zo introduceerde zij de trendrapportages open data bij de Algemene Rekenkamer. Zelf heeft ze het liever niet over de Stuiveling Open Data Award. SODA moet het zijn. Lekker kort en krachtig. Ik herken er wel iets in! De prijs gaat dan ook niet over haar, maar over sprankelende ideeën en toepassingen met open data, geeft zij zelf aan.

Voor wie is deze wedstrijd?
De wedstrijd is voor iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van de Nederlandse overheid gebruikt wordt, zoals een website, app of visualisatie. Het gaat hierbij zowel om bestaande toepassingen als om nieuwe ideeën (minimaal een werkend prototype). Je mag zelfs drie inzendingen doen, dus laat zien wat je in huis hebt! Bedrijven, startups, overheidsorganisaties en maatschappelijke organisaties maken kans op de award.

De prijs
Er wordt één award uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 20.000 voor de verdere investering en ontwikkeling van de toepassing. Gebruik van open data voor maatschappelijke, democratische en/of economische meerwaarde staat voorop. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om jouw toepassing in de schijnwerpers te zetten.

Doe mee!
Je hebt tot en met 8 november om een inzending te doen. Daarbij wordt ook een filmpje gevraagd, van maximaal 1 minuut. Dat filmpje kan allerlei vormen hebben: je kunt zelf in beeld vertellen wat de toepassing inhoudt en waarom jij moet winnen, maar een demo-filmpje of een aantal beelden die weergeven wat de toepassing is, mag ook. Maar wacht niet te lang, zorg dat jouw inzending op tijd binnen is om kans te maken op die 20.000 euro!

Doe je inzending via: www.opendata-award.nl/doe-mee

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *