6 apr 2017

Aan de slag met het thema 18+/18-

Het A+O fonds Gemeenten, het Nederlands Jeugdinstituut, Ingrado en Movisie hebben de handen ineengeslagen. Gezamenlijk geven ze vorm en inhoud aan de volgende editie van de Uitvoeringsautoriteit op 6 april 2017. Het thema voor deze dag is 18+/18-. Werk jij in het sociaal domein? Bijvoorbeeld als WMO-consulent, wijkteammanager, casemanager, inkomensconsulent of schuldhulpmedewerker? Dan is het A+O fonds Gemeenten op zoek naar jou en jouw ervaringen!

In wijkteams, jeugdteams, bij zorginstellingen en bij gemeenten zijn jullie dagelijks bezig om mensen verder te helpen. Daardoor hebben jullie een schat aan kennis en ervaringen als het gaat om het werken in het Sociaal Domein. We leren echter nog veel te weinig van jullie ervaringen. Dat is de reden dat de Uitvoeringsautoriteit is opgericht.

Programma
Leren van en met elkaar, zodat we in ons dagelijkse werk gebruik kunnen maken van elkaars deskundigheid, staat in de bijeenkomsten van de Uitvoeringsautoriteit centraal. We inventariseren thema’s en opgaven en gaan samen op zoek naar praktische oplossingen. Daarnaast is er veel ruimte voor intercollegiaal overleg tussen professionals uit allerlei disciplines. Op het programma staan onder andere:

  • Een terugkoppeling van de werkgroep van de Uitvoeringsautoriteit. Wat is er tot nu toe gebeurd met alle input die de uitvoerders hebben aangeleverd?
  • Praktijkverhalen van jongeren die uitgebreid aan het woord komen. Waar hebben zij mee te maken in de praktijk? Hoe kunnen we jongeren ondersteunen? Waar hebben zij behoefte aan?
  • Daarnaast vertelt een koploper op het gebied van integrale jeugdzorg over hun aanpak in de regio.
  • José Vianen van het Nederlands Jeugdinstituut (toekomstplan landelijke aanpak 16+/27-) en Carry Roozemond van Ingrado vertellen over de praktijk waarmee zij in hun dagelijks werk te maken hebben.

Locatie
We zijn te gast bij de Munt in Utrecht. Deze locatie is in 10 minuten aan te lopen vanaf station Utrecht Centraal, maar ook goed beriekbaar met bus en tram. Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage P1 van de Jaarbeurs. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie is te vinden op de website van het A+O fonds Gemeenten < link naar: https://www.aeno.nl/sluit-aan-uitvoeringsautoriteit >. Je kunt je hier ook aanmelden voor deze bijeenkomst.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *