24 nov 2022

OFL-conferentie Gedurfde gesprekken

Hoe zorgen we dat het Malieveld groen blijft? En hoe zorgen we dat iedereen zich gehoord voelt? Het is een turbulente tijd als je kijkt naar hoe het overleg tussen samenleving en overheid zich ontwikkelt. In het nieuws komt met regelmaat een onafhankelijke voorzitter, bemiddelaar, onafhankelijke commissie of dialoogtafel voorbij. Maar helpen deze vormen van overleg voldoende om de complexe opgaven verder te brengen? Wat is de toekomst van het overleg tussen overheid en samenleving?

30 jaar overleg
Het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL) begeleidt al 30 jaar gesprekken en overleggen tussen maatschappelijke partijen en rijksoverheid. Dat was toen al belangrijk, maar nu des te meer. Wij ervaren dat de manier waarop het gesprek wordt gevoerd vaak de sleutel is om met alle partijen tot duurzame oplossingen te komen. Dit zijn meestal geen makkelijke gesprekken, het zijn gedurfde gesprekken.

‘Gedurfde gesprekken’ is dan ook het thema dat we graag met u verder willen verdiepen tijdens onze jaarlijkse conferentie op 24 november in Ede. Het OFL-secretariaat en onze voorzitters nodigen u daarom van harte uit om samen met ons te leren van, en reflecteren op 30 jaar overleg. Daarnaast gaan we op zoek naar inspiratie voor de toekomst.

  Programma
09:45 Inloop
10:15 Opening door dagvoorzitter Marijke Roskam
10:30 Interview met minister Harbers van infrastructuur en waterstaat over het belang van samenwerking en overleg
11:00 Presentatie essay ‘De ontwikkeling van 30 jaar overleg’ door professor en plaatsvervangend directeur Martijn van der Steen van de Nederlandse School voor het Openbaar Bestuur (NSOB)
11:30 Lezing ‘De kunst van een goed gesprek tussen andersdenkenden’ door professor in sociaal-ecologische interactie Noelle Aarts
12:00 Lunch
13:30 Werk- en inspiratiesessies over gedurfde gesprekken ronde 1
14:45 Werk- en inspiratiesessies over gedurfde gesprekken ronde 2
15:45 Plenaire afsluiting De toekomst van het overleg?
16:15 Borrel en gelegenheid tot netwerken
17:00 Einde programma

Locatie
De conferentie vindt plaats in de Mauritskazerne in Ede. Voor een routebeschrijving klikt u hier.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de conferentie via het inschrijfformulier. Daar kunt u ook aangeven welke deelsessies u wilt bijwonen. Let op: voor de deelsessies geldt vol is vol.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *