8 dec 2020

Congres Maatschappelijk Verantwoord Inkopen 2020

Op 8, 9 en 10 december 2020 organiseren PIANOo en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) mede namens de ministeries van BZK, BZ, EZK en SZW de 5e editie van het Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) Congres voor overheden.

Deze eerste lustrumeditie is een bijzondere. Voor het eerst zal het congres in zijn geheel digitaal plaatsvinden. In drie dagdelen, verspreid over drie dagen, bieden we u een programma dat zich richt op alle facetten van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, inclusief hoe dit succesvol te verankeren in de organisatie. Het overkoepelende thema van dit jaar is Beleid – Beweging – Borging. Centraal staat het vormen van visie en strategie over MVI, het veranderen van de inkooporganisatie naar MVI en het blijvend borgen van MVI.

Dag 1: Beleid
De eerste dag staat in het teken van de vorming van beleid. We richten ons op visie en strategie en hoe enthousiasme voor MVI op te wekken binnen alle niveaus van uw organisatie.

Dag 2: Beweging
De tweede dag richt zich op het activeren van de gehele inkoopketen binnen uw organisatie, oftewel: het in beweging krijgen van de organisatie. Hoe bewegen we uw organisatie richting MVI en hoe zorgen we ervoor dat er hiervoor meters gemaakt worden? Dit doen we onder andere aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dag 3: Borging
Op de derde en laatste dag hebben we het over het borgen van MVI in de organisatie. Hoe zorgen we ervoor dat MVI concreet verankerd wordt in uw organisatie en standaard uitgangspunt is? We presenteren u daarbij zo concreet mogelijke handvaten en instrumenten.

Meer informatie en inschrijven vind u hier.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *