15 mrt 2018

Congres Informatieveiligheid in de Overheid

Op 15 maart organiseert CKC Seminars het congres Informatieveiligheid in de Overheid in het Spant te Bussum. Dit jaar gaan we in op de vraag hoe we informatieveiligheid toekomstbestendig maken. Welke stappen moeten nu eerst genomen worden? Hoe om te gaan met het spanningsveld tussen regels en ruimte? Bent u klaar voor de AVG? Zijn uw medewerkers doordrongen van het belang en op de hoogte van regels rondom informatieveiligheid? Hoe verhoudt informatieveiligheid zich tot privacy? Op naar een bewuste en veilige overheid!

Plenair programma
Deze keynote sprekers brengen u o.l.v. dagvoorzitter Bart van der Meij in 1 dag op de hoogte:

  • Jan van Ginkel, Concerndirecteur en Loco-Provinciesecretaris, Provincie Zuid-Holland
  • Frans Backhuijs, Burgemeester van Nieuwegein en voormalig Voorzitter van de VNG Visitatiecommissie Informatieveiligheid
  • Brenno de Winter, Expert en veelgevraagd spreker op het gebied van IT-beveiliging en privacy
  • Bas Haring, Schrijver en Filosoof

Vernieuwende praktijkcases en praktijkgerichte workshops
Tijdens de diverse praktijkcases en workshops besteden we aandacht aan ervaringen van overheidsorganisaties om kennis te delen, en niet-overheidsorganisaties voor juíst een ander perspectief. Zo deelt Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (CIV) lessons learned over cybersecurity in complexe ketens. Het UWV vertelt hoe zij blockchain benutten om aan doelbinding-eisen van de AVG te voldoen. Daarnaast worden praktijkervaringen van gemeenten (o.a. de Gemeente Oss) gedeeld. Praktijkgerichte workshops bespreken o.a. de vertaling van de BIG en de Privacy Baseline naar de praktijk, en de keuze en implementatie van informatiebeveiligingsoftware.

Datum en locatie
Het congres Informatieveiligheid in de Overheid vindt plaats op donderdag 15 maart in het Spant! te Bussum.

Inschrijven met € 50,- korting
Als abonnee van Publiek Denken ontvangt u € 50,- korting  met de code IVO18PI50. Elke tweede inschrijving ontvangt 50% korting en betaalt € 122,50.* LET OP: er zijn dit jaar slechts 150 plaatsen.
* Geldt niet voor profit organisaties, zij betalen € 695,- p.p.

Voor meer informatie en inschrijven: www.informatieveiligheidindeoverheid.nl

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *