28 jan 2022

Inschrijving Nederlandse Privacy Awards 2022 geopend

Op 28 januari 2022 (Europese Dag van de Privacy) worden door Stichting Privacy First weer de jaarlijkse Nederlandse Privacy Awards uitgereikt.
De stichting heeft 4 categorieën waarvoor inschrijvingen genomineerd kunnen worden:

  1. Categorie Consumentenoplossingen (van bedrijven voor consumenten)
  2. Categorie Bedrijfsoplossingen (binnen een bedrijf of business-to-business)
  3. Categorie Overheidsdiensten (van de overheid voor burgers)
  4. Aanmoedigingsprijs voor een baanbrekende technologie, initiatief of persoon.

Privacy komt steeds vaker in het nieuws. Dat heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste is dat mensen er echt meer aandacht voor krijgen en begrijpen hoe hun vrijheid wordt beperkt, als anderen hun privacy niet respecteren. Maar ook de wereld verandert, mede door Corona. Dat leidt onder meer tot nuttige, spannende en innovatieve mogelijkheden. Maar ook tot nieuwe datalekken, onnodige en onhandige verwerkingen van persoonsgegevens en nieuwe inzichten. En toenemende onveiligheid door slimme criminelen en anderen die het op onze gegevens voorzien hebben. Gelukkig zijn er nog steeds de Nederlandse Privacy Awards, die de mooiste ontwikkelingen op het gebied van privacy laten zien, hoe het beter kan en hoe het innovatie kan helpen’, aldus Wilmar Hendriks, voorzitter van de jury.

Alle inzenders kunnen zich tot en met 15 oktober 2021 aanmelden voor de awards door een email met korte toelichting over het betreffende Privacy Project en antwoord op de criteria te sturen naar Privacy First.

Jury Nederlandse Privacy Awards
De jury van de Awards bestaat uit onafhankelijke privacy-experts uit diverse sectoren: Wilmar Hendriks, founder Control Privacy en bestuurslid Privacy First (jury-voorzitter), Paul Korremans, data protection & security professional, Comfort Information Architects, tevens bestuurslid Privacy First , Marc van Lieshout, managing director iHub, Radboud Universiteit Nijmegen, Melanie Rieback, CEO en co-founder Radically Open Security, Nico Mookhoek, privacy jurist en oprichter DePrivacyGuru, Magdalena Magala, Functionaris Gegevensbescherming, gemeente Zaanstad, Mathieu Paapst, rechtssocioloog en universitair docent IT-recht, Rijksuniversiteit Groningen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *