29 mrt 2022

Webinar: MDTO nader uitgelegd

Op 29 maart organiseert VNG Realisatie een webinar waarin MDTO nader wordt uitgelegd.

Iedere gemeente moet afspraken maken over metadata om op een eenduidige manier de toegankelijkheid ervan te garanderen. Daarvoor werd in het najaar van 2021 MDTO (Metagegevens voor duurzaam toegankelijke overheidsinformatie) opgeleverd, een breed toepasbaar model.

MDTO is een norm voor het vastleggen en uitwisselen van eenduidige metagegevens, om de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie mogelijk te maken. MDTO geldt op dit moment alleen nog als norm voor decentrale overheden.

Vincent Hoolt en Wout van der Reijden (beide adviseur recordkeeping bij het Nationaal Archief) vertellen wat MDTO is en hoe het tot stand kwam. Ook geven ze tips over hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan.

Gedurende het webinar zal er een vraag komen waar je live op kunt reageren. Onder de goede antwoorden verloten we een aantal boeken van Martijn Aslander genaamd Ons werk is stuk. Over dit boek: ‘De computer en de smartphone hadden ons werk leuker en makkelijk moeten maken, toch ervaren velen het omgekeerde. We moeten terug naar de tekentafel, want ons werk is stuk.’ Doe mee en meld je hier aan voor dit webinar.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *