9 sep 2021

De Nacht van de Leefomgeving

Hoe woont, reist en werkt Nederland in het post-coronatijdperk? Dat actuele onderwerp staat centraal tijdens de volgende Nacht van de Leefomgeving, op 9 september hybride vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. U bent daarbij van harte welkom, aanmelden kan hieronder!

Een multidisciplinair team van PBL-onderzoekers is op dit moment druk bezig de structurele effecten te analyseren die corona heeft op de inrichting van onze samenleving omtrent thema’s als de vastgoedmarkt, de woningmarkt en het mobiliteitssysteem. Tijdens de Nacht van de Leefomgeving 2021 op 9 september presenteren we deze bevindingen en praten we met externe deskundigen door over dit actuele onderwerp dat iedereen raakt.

Na bijdragen uit zowel de praktijk als de wetenschap, waaronder Onno Hoes (NVM), Jeroen Fukken (NS), Tanja van der Lippe (Universiteit Utrecht) en Yasin Torunoglu (gemeente Eindhoven), vraagt PBL-directeur Hans Mommaas twee topambtenaren de balans op te maken. Moderator Astrid Feiter leidt de gesprekken, terwijl tekenaar én stedenbouwkundige Sander de Knegt alles in snelle pennenstreken samenvat. Cabaretier Andries Tunru sluit de avond ludiek af. Zet deze avond vast in je agenda, meer informatie over het programma volgt!

Wanneer: Donderdag 9 september, van 19:00 tot ca 21:30. Waar: Prodentfabriek, Amersfoort. Hoe: hybride: voor wie wil op locatie maar er is ook een goede livestream beschikbaar.

Programma

18:30 Inloop

19:00 Start

 • Welkom door Hans Mommaas, directeur PBL, en moderator Astrid Feiter. Tekenaar én stedenbouwkundige Sander de Knegt observeert en legt dat vast
 • Wat betekent de postcorona samenleving voor jou? In kleine groepjes gaat het publiek met elkaar in gesprek over vaker thuiswerken, wonen, mobiliteit.
 1. Thuiswerken in het postcoronatijdperk
  PBL-onderzoeker Anet Weterings presenteert de resultaten van haar onderzoek, daarna gesprek met planologe Esther Geuting (directeur STEC onderzoek naar kantoorgebruik) en sociologe Tanja van der Lippe (Universiteit Utrecht)
 2. Postcorona woningmarkt
  PBL-onderzoeker Christian Lennartz presenteert de resultaten van zijn onderzoek, daarna in gesprek met Anne-Jo Visser (directeur bij de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties) en Onno Hoes van de NVM
 3. Mobiliteit in het postcoronatijdperk
  PBL-onderzoeker Maarten ’t Hoen presenteert de resultaten van haar onderzoek, daarna in gesprek met mobiliteitsexpert Anna Nikolaeva (UvA) en NS-directeur Jeroen Fukken
 4. Integrale kijk op de postcorona samenleving
  Lokale beleidsmakers (wethouders Willem Buunk van de gemeente Bronkhorst en Yasin Torunoglu uit Eindhoven) en directeur BVR adviseurs Hilde Blank vatten de gepresenteerde onderzoeksresultaten en visies samen
 • Wrap up – Hans Mommaas blikt terug op de avond met topambtenaren Maarten Schurink (secretaris-generaal Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Jan Hendrik Dronkers (secretaris-generaal Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).
 • Borrel op locatie

Schrijf je nu in!

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *