5 mrt 2020

Nationale Dialoog Bouwcultuur

Alle investeringen die we nu doen, bepalen de context voor toekomstige generaties. Hoe kunnen we straks trots terugkijken op wat we nu aan het creëren zijn? Durven we ons eigen werk- en denkkader even los te laten en onbevangen nieuwsgierig te zijn naar wat anderen denken en doen? De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Kunsten ’92 organiseren op 5 maart 2020 de Nationale Dialoog Bouwcultuur. Een dag vol perspectiefwisseling en dialoog over onze ruimtelijke en culturele ambities.

Waarom?

• Omdat de kwaliteit van onze fysieke leefomgeving een gezamenlijk doel is.

• Omdat bouwen ook een culturele daad is.

• Omdat de nieuwe Omgevingswet en de Nationale Omgevingsvisie vragen om integrale belangenafweging en nieuwe werkvormen, door alle vertrouwde instituties en (bestuurs)lagen heen.

• Omdat we vanuit onze bouwcultuur een bijdrage willen leveren aan het streven naar een kwalitatief hoogwaardige Europese Baukultur, vastgelegd in de Verklaring van Davos 2018.

Voor wie?
Voor professionals die deel uit maken van onze bouwcultuur en dagelijks werken aan de ruimtelijke en culturele toekomst van Nederland, maar elkaar niet, te weinig of alleen op vertrouwd terrein spreken: ontwerpers, adviseurs, bouwers, investeerders, erfgoedprofessionals, projectontwikkelaars, energiebedrijven, kunstenaars, opdrachtgevers en bestuurders.

Waar + wanneer?
5 maart 2020 van 10.00 tot 17.00 uur inclusief terreinverkenningen en afsluitende borrel.

Park Vliegbasis Soesterberg: Shelter 611, Commandobunker, Secret Operation 610.
Hertenlaan, Den Dolder.

Met wie?
De Nationale Dialoog is mede mogelijk gemaakt door de ministeries van OCW en BZK en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Overige samenwerkingspartners (tot nu toe): BNA, BNSP, Bouwend Nederland, College van Rijksadviseurs, Federatie Grote Monumentengemeenten, VAWR, NEPROM, NVDE, Planbureau voor de Leefomgeving, Raad voor Cultuur, Studio Frank Havermans en Vereniging Deltametropool.

Aanmelden kan vanaf medio januari 2020.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *