30 aug 2021

Raadsledenwebinar

Op de avond van 30 augustus organiseert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met  de Vereniging van Friese gemeenten en de Friese kring van Griffiers een Raadswebinar. Tijdens het webinar staan de volgende vragen centraal:

  1. Wat zijn de do’s en don’ts van campagnevoeren op sociale media?
  2. Hoe kunt u weerstand inzetten voor effectieve participatie.

De deelnemers kunnen twee workshops volgen:

1. ‘Help, ze praten terug!
Een naïeve en blijmoedige wandeling in de wereld van sociale media kan zomaar uitmonden in een spannende tocht door een mijnenveld. Elke stap die u zet, kan leiden tot een onverwachte reactie. Laurens van Voorst, gemeenteraadslid in Meierijstad en auteur van het handboekje ‘Bijvoorbeeld Hart’ over campagne- voeren voor lokale verkiezingen, neemt u mee in de wereld van snelle, vluchtige en interactieve communicatie.

2. De meerwaarde van weerstand en conflict!
Eva Wolf, universitair onderzoeker van Tilburg Universiteit, spreekt over het belang van het benutten van weerstand in de uitvoering van ruimtelijke projecten, zoals de bouw van windmolens en zonneparken.
Door weerstand en conflict in te zetten voor effectieve participatie komt u tot participatietrajecten waarbij iedereen gehoord wordt en die een optimaal resultaat behalen.

Door twee workshoprondes is er de mogelijkheid om beide workshops te volgen die parallel worden gegeven. U kunt zich aanmelden tot 18 augustus aanstaande via vfg@vfg-fryslan.nl. Deelname is kosteloos. Graag bij uw aanmelding vermelden: naam, e-mailadres, gemeente en de workshops van uw keuze. Ongeveer een week voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met de link voor de Webinar via Ms Teams.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *