26 jun 2018

Reuring!Café

Ik ben een kleine ondernemer: waarom zit de overheid soms zo in de weg?
Bij het opstarten en managen van een onderneming komt een hoop kijken. Het aanvragen van vergunningen, het uitvoeren van registraties en het inhoudelijk naleven van regelgeving kost ondernemers vaak veel tijd, geld en soms frustratie. Om deze reden werkt de overheid aan betere regelgeving en dienstverlening om zo de ervaren regeldruk te verminderen. Zo zorgt ze ervoor dat het ondernemingsklimaat voor kleine bedrijven goed blijft.

Regelmatig ontstaat er bij naleving van wet- en regelgeving wrijving tussen ondernemers, beleidsmakers en de toezichthouders. Dat komt bijvoorbeeld door verschillen in interpretatie van regelgeving of bijvoorbeeld doordat innovaties niet door alle partijen tegelijk omarmt worden. Soms zijn ondernemers en beleidsmaker bijvoorbeeld enthousiast over nieuwe ontwikkelingen of innovaties, maar wil of kan de toezichthouder nog niet mee gaan of omgekeerd.

In het Reuring!Café staan we daarom stil bij vragen als: ¨Hoe kan de overheid een samenwerking creëren waarbij ondernemers, beleidsmakers en toezichthouders sneller op één lijn zitten?¨, ¨Hoe komen we tot regels die voor kleine ondernemers werkbaar en ook gemakkelijk uit te voeren zijn?¨ of ¨Welke uitdagingen en oplossingen biedt de opkomst en het gebruik van nieuwe (digitale) technologieën?¨.

Ondernemers van de coalitie winkelambacht zullen het publiek meenemen in hun reis door wet- en regelgeving en vertellen over hun omgang met onderwerpen als het starten van een bedrijf, vergunningen, veilig werken, belastingaangifte, maar ook actuele zaken als het voldoen aan de AVG kunnen voorbij komen. Beleidsmakers en toezichthouder zullen vervolgens de ruimte krijgen om te vertellen over hun dagelijkse praktijk en de dilemma´s en uitdagingen waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden.

De bankgasten van dit Reuring!Café zijn:

Michaël van Straalen, voormalig voorzitter MKB-Nederland
Frank van Diepenbeek, directeur Handhavingsbeleid en plv. inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport, ministerie van IenW
Rob Triemstra, plv. directeur Gezond en Veilig Werken, ministerie van SZW
Yvonne de Boer, kapper, eigenaar van Hairtrends in Amsterdam en oprichter Stichting Haarwensen
Leander Grotenhuis, kapper en eigenaar van Leander Grotenhuis Hairdressers in Dieren

Meld je hier aan!

Locatie: De Glazen Zaal, Den Haag
Inloop: vanaf 16.30 uur, start 17:00
Indische rijsttafel na afloop!

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *