17 apr 2023

Workshop: Moeilijk te bereiken inwoners

Tijdens deze workshop staat het ambtelijk taalgebruik en handelen centraal waarmee u met (moeilijk) te bereiken doelgroepen kan communiceren. Wanneer u inwoners niet bereikt, hoe communiceert u dan? Omgaan met en bereiken van inwoners voor bijstand, schuldhulpverlening, inburgering en laaggeletterdheid zijn de belangrijkste onderwerpen in deze workshop.

Spreker zijn Cheri Kloeth (communicatieadviseur Stroomopwaarts (participatiebedrijf van gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam) en Ineke Kouwenberg (senior team Burgercommunicatie Sociale Zaken Werkgelegenheid).

Uit onderzoek blijkt dat veel teksten van gemeenten helemaal niet worden begrepen door inwoners. In het kader van het project Duidelijke Overheidscommunicatie van de VNG zijn in 2022 met 40 gemeenten 47 teksten begrijpelijk herschreven en gepubliceerd op de Kennisbank Beeldtaal van Gebruiker Centraal. Ook is een gids ontwikkeld met veel tips om duidelijk te communiceren.

Locatie en tijd
Stadhuis Delft van  14.00 – 16.30 uur

Doelgroep
Bij duidelijke overheidscommunicatie betrokken experts en specialisten bij gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, zoals procesontwerpers, beleidsadviseurs, bestuurders en juristen.

Meld je nu aan!

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *