ingezonden artikel

Gedragscampagne voor weggebruikers N36

Rijkswaterstaat wil een gedragscampagne ontwikkelen om weggebruikers van de N36 meer bewust te maken van hun rijgedrag. Weggebruikers worden in de gedragscampagne gewezen op hoe zij veilig over de N36 kunnen rijden.

Aanleiding hiervoor is een onderzoek naar het verkeersgedrag van automobilisten. Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met regionale partners het rijgedrag van vracht- en personenverkeer onderzocht. Hieruit blijkt dat door de snelheidsverschillen, automobilisten vaak lange tijd achter een vrachtauto rijden. Dit leidt tot frustratie, verveling en afleiding. Gevolg: de auto’s gaan slingeren, raken van de weg of belanden op de verkeerde weghelft.

De extra maatregelen maken deel uit van het programma ‘Meer Veilig’. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeert hiermee in maatregelen om de verkeersveiligheid op het hoofdwegennet te verbeteren.

Het onderzoek is samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland, de provincie Overijssel, de aanliggende gemeenten en de politie tot stand gekomen.

Meer over inzet van gedragskennis? Zie omooc.nl.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *