Stem nu op de Ambtenaar van het Jaar 2023

Wie volgt Remco Duisterhof op en mag zichzelf straks de winnaar noemen van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2023? Dat kun jij mede bepalen! Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favoriete kandidaat in de Top 100.

De Ambtenaar van het Jaar 2023 staat in verbinding met de samenleving en draagt bij aan een beter Nederland. Hij/zij/hen onderscheidt zich met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en het talent om mensen en organisaties te verbinden.

Met de Publiek Denken Top 100 richten we de schijnwerper op succesvolle sleutelfiguren bij de overheid, die vaak achter de schermen opereren. Wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?

Verkiezing
Nadat de Publiek Denken Top 12 is vastgesteld op basis van het aantal uitgebrachte stemmen per kandidaat, bepaalt de jury wie zich straks Ambtenaar van het Jaar 2023 mag noemen. Voorzitter van de jury is dit jaar Karin Sleeking, directeur A&O fonds Gemeenten. Ook wordt een publieksprijs uitgereikt aan de ambtenaar die de meeste stemmen heeft gekregen.

De Ambtenaar van het Jaar 2023 wordt bekendgemaakt op 14 december tijdens een feestelijke uitreiking in Den Haag. In het Publiek Denken-themanummer Publieke Professional van 19 december aanstaande publiceren we onder andere een verslag van het juryberaad en de complete PD Top 100 (namen en functies).

Deze verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door A&O fonds Gemeenten, Bestuursacademie Nederland, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Interprovinciaal Overleg en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Stem vandaag nog op jouw favoriete kandidaat!