nieuws

Verkiezing beste raadslid van Nederland

Op 20 maart aanstaande wordt in Paradiso Amsterdam het beste raadslid van Nederland gekozen. Deze verkiezing is bedoeld om de schijnwerper te richten op het ambachtelijke raadswerk. De jury wordt gevormd door debatinstituut Perikles, campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL. Vooral raadsleden die initiatiefwetten indienen en coalities smeden en debatten in een andere richting sturen, maken kans om te winnen.

Het is onmogelijk om zo veel raadsleden in zo veel gemeenten objectief met elkaar te vergelijken, aldus de organisatie. Om toch tot een rangschikking te komen, is gekozen voor een dubbel selectiecriterium. Enerzijds is gekeken hoeveel steun de genomineerde raadsleden online verwerven. Op basis daarvan is een top-50 samengesteld. Een jury heeft alle vijftig kandidaten onderzocht en vervolgens de beste twaalf geselecteerd.

Vanaf vandaag is het mogelijk om op een van de twaalf kandidaten te stemmen. Voor meer informatie over de kanshebbers, ga naar de site van de Volkskrant. Om je stem uit te brengen, gaan naar besteraadslid.nl.

In april brengt Publiek Denken de special en e-zine Blik op de gemeenteraad uit, over het werk van de raadsleden en de gemeenteraad. Interesse? Houd dan onze website in de gaten.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *