nieuws

Bijlmerbajes te koop

Vandaag start het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop van de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam. De koper kan van het terrein (7,5 hectare) een nieuwe stadswijk maken. Er is ruimte voor 135.000 m2 vloeroppervlak bebouwing, waarvan minstens 70 procent uit woningen zal bestaan. Bij verkoop moet het terrein op zijn minst 60 miljoen euro opleveren. Daarnaast is ook de kwaliteit van het plan van de koper voor de nieuwe wijk belangrijk.

Op 1 juli 2016 sloot de Bijlmerbajes (officieel: Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel) definitief als gevangenis en huis van bewaring.
De gemeente Amsterdam heeft een nota van uitgangspunten vastgesteld over de toekomst van het gebied. Op basis daarvan kunnen geïnteresseerde partijen tot 8 december 2016 plannen indienen om het terrein te kopen. In een eerste fase beoordeelt een selectiecommissie de globale plannen en de geschiktheid van de indieners. Daarna krijgen 5 tot 7 partijen de gelegenheid hun plannen verder uit te werken; zij krijgen daarvoor een bijdrage van 50.000 euro. Op 1 juni 2017 moeten de partijen hun definitieve plan indienen en een bod op het terrein doen. In september 2017 wordt de koper bekend.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *