nieuws

BZK maakt Donald Duck

In samenwerking met Donald Duck Weekblad en EDG Media heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een speciale editie van Donald Duck Weekblad gemaakt. Deze uitgave neemt kinderen mee in de zich snel ontwikkelende wereld van kunstmatige intelligentie, data en de normen, waarden, (grond-)rechten en regels. Kinderen krijgen steeds vaker te maken met technische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie. Dat biedt heel veel mogelijkheden, aldus BZK, maar het is ook belangrijk dat kinderen leren kritisch te zijn.

Het magazine, Donald Duck duikt in de Digitale Wereldis exclusief voor het onderwijs ontwikkeld en is niet in de winkel verkrijgbaar. De uitgave is verschenen in een oplage van 550.000 exemplaren. Abonnees krijgen deze speciale editie in week 14 als bijlage bij het weekblad. De speciale editie van Donald Duck is, inclusief lesmateriaal, ook verspreid onder 5000 scholen.

Update – Inmiddels zijn alle geprinte exemplaren van deze speciale editie van Donald Duck verspreid.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Wat een leuk idee!
    Is het mogelijk een exemplaar te ontvangen ?
    Ik werk als gemeentelijke communicatie-adviseur en zou heel graag een exemplaar willen laten zien aan onze IT – managers.

    Ik hoor graag!
    Vriendelijke groet