nieuws

Capelle aan den IJssel lanceert 'beleefbare' gebiedsvisie

Vanaf 2019 treedt de Omgevingswet in werking en zijn alle gemeenten in Nederland verplicht om een omgevingsvisie te maken. Eén van de doelen van de omgevingswet is om meer ruimte te bieden aan ideeën en initiatieven van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Daarop vooruitlopend lanceert de gemeente Capelle aan den IJssel op zaterdag 24 september een ‘beleefbare’ gebiedsvisie.

Uitgangspunt van de gemeente Capelle aan den IJssel bij het opstellen van de gebiedsvisie was om zoveel mogelijk Capellenaren te betrekken bij het opstellen van de visie. Doel hierbij was dat alle ontwikkelingen elkaar zouden versterken. Voor het interactieve proces is een mix van online en offline participatiemiddelen ingezet.

Capellenaren gaven aan behoefte te hebben aan zichtbare resultaten. Bovendien wilden ze aantrekkelijke wandelroutes door het centrum. De gemeente heeft die twee wensen gecombineerd en de visie vormgegeven als CentrumXpeditie. Een route door het gebied, waarbij bewoners de ontwikkelingen op straat kunnen beleven. In samenwerking met Heijmans heeft de gemeente de route met behulp van interactieve tegels uitgezet en via een mobiele website krijgen wandelaars ter plekke informatie. Daarnaast verzint de gemeente creatieve alternatieven voor het bouwbord om ontwikkelingen op locatie zichtbaar en beleefbaar te maken. Om de CentrumXpeditie voor iedereen toegankelijk te maken is er ook een papieren routekaart, die de inwoners gratis kunnen afhalen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *