nieuws

Werkgevers ondertekenen Charter Diversiteit

Begin februari heeft een aantal werkgevers in de publieke en private sector het Charter Diversiteit ondertekend. Het Charter is een initiatief van Diversiteit in bedrijf en is bedoeld als een intentieverklaring. Door het ondertekenen ervan verklaart een werkgever zich actief te willen inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. De ondertekenaar belooft zich minimaal op één concreet doel te richten. Welke maatregelen dat met zich meebrengt bepaalt de werkgever zelf. Inzet is een  inclusieve bedrijfscultuur met een evenwichtige personeelssamenstelling en gelijke kansen voor iedereen.

Via het Charter Diversiteit krijgen ondertekenaars toegang tot een eigen marktplaats voor diversiteitsbeleid. Hier wordt kennis aangeboden over diversiteitsbeleid en de toepassing ervan. Tevens biedt het contacten met andere bedrijven, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties actief op het gebied van diversiteit en inclusie.

Inmiddels hebben 123 werkgevers zich bij het Charter aangesloten, waaronder de Erasmus universiteit Rotterdam, BP Nederland, gemeente Breda, gemeente Haarlem, de Sociaal-Economische Raad (SER), Studelta, CSU en PageGroup het Charter. Eerder ondertekenden negen gemeenten het Charter Diversiteit getekend: Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Culemborg, Leiden, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *