nieuws

Conferentie Nederland Digitaal van start

Wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid komen deze week in Hilversum bijeen voor de eerste Conferentie Nederland Digitaal. Hiermee wil het kabinet een impuls geven aan de uitvoering en doorontwikkeling van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Kunstmatige intelligentie vormt het overkoepelende thema van de eerste editie.

Richting geven
Samen richting geven en oplossingen zoeken voor maatschappelijke en economische uitdagingen in een samenleving en economie die snel digitaliseert. Dat is het doel van de conferentie die van 18 tot en met 21 maart plaatsvindt. De conferentie is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Bij de organisatie zijn diverse andere partijen aangesloten, waaronder de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Smart Industry.

In juni van 2018 presenteerden de staatssecretaris van EZK, de minister van Justitie en Veiligheid en de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Nederlandse Digitaliseringsstrategie 2018-2021. Met deze strategie wil het kabinet de positie van Nederland als digitale koploper van Europa behouden.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *