nieuws

Data- en kennishub Gezond stedelijk leven van start

Hoe maak je een stedelijke omgeving leefbaar en gezond? En hoe combineer je daarbij data en kennis van publieke organisaties met de innovatieve ondernemerskracht van bedrijven, en de ervaringen en gedragingen van inwoners? Zeker tijdens en na de corona-pandemie spelen deze vragen volop.

Recentelijk vond de aftrap plaats van een nieuw publiek-privaat platform: de data- en kennishub Gezond stedelijk leven, geinitieerd door RIVM, Universiteit Utrecht en Economic Board Utrecht.
In het platform ontwikkelt de provincie Utrecht samen met andere organisaties én inwoners concrete en praktische oplossingen met impact op gezond leven in stedelijke gebieden.

De data- en kennishub Gezond stedelijk leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. Deelnemende partijen werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. Voorbeelden daarvan zijn de projecten Snuffelfiets, en Gebiedsontwikkeling Cartesiusdriehoek.  

Het realiseren van een gezonde leefomgeving om daarmee de regio gezond, veilig, economisch vitaal, bereikbaar en aantrekkelijk te houden, is één van de belangrijkste opgaven van de provincie. Met het partnerschap in de data- en kennishub wil de provincie – nu maar ook in de toekomst – actief bijdragen aan de ontwikkeling van wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en maatregelen: evidence based-producten en -diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *