nieuws

Europese kennisinstituten in kunstmatige intelligentie slaan handen ineen

Europese instituten in kunstmatige intelligentie gaan hun handen ineenslaan, zo meldt het FD. Samen willen ze topwetenschappers aantrekken in onder meer beeld- en spraakherkenning, en een beter klimaat creëren voor succesvolle start-ups. Het consortium van zes instituten heet European Lab for Learning and Intelligent Systems (Ellis). Ellis wil een ’topwerkgever in machine intelligence research’ worden die zich kan meten met bijvoorbeeld Berkeley, Stanford en MIT.

Donderdag presenteert een collectief van onderzoekers het Nederlandse onderdeel van het Ellis-netwerk. Hierin komen ‘labs’ waarin onderzoekers samenwerken met bedrijven. Verder zijn bij het consortium aangesloten: Het Max Planck Instituut, de Zwitserse technische universiteit ETH, de Israëlische Hebrew University, de Duitse universiteit van Tübingen, de universiteit van Cambridge en het Franse onderzoeksinstituut Inria aangesloten.

Op 5 juni verschijnt Publiek Denken met een special en e-zine over de i-Samenleving. Met daarin onderwerpen als digitale geletterdheid, smart mobility en e-health, een interview met de Vlaamse filosoof Jochanan Eynikel, auteur van Robot aan het stuur, en een column van Mireille Hildebrandt, hoogleraar ICT en Rechtsstaat aan de Radboud Universiteit. Deze special is een vervolg op De burger centraal, een special over hetzelfde onderwerp die vorig jaar april uitkwam. Interesse? Houd de website van Publiek Denken in de gaten

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *