nieuws

Gemeente Utrecht en PBL organiseren opening EU Green Week

Op maandag 21 mei 2018 vindt in Utrecht de officiële opening plaats van de EU Green Week. De Gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) organiseren samen het openingsevent, met als thema : groene steden voor een groenere toekomst. Als locatie voor dit event is gekozen voor De Knoop, het onlangs volledig duurzaam gerenoveerde gebouw van de Rijksoverheid.

Onder andere vindt een rondetafeldiscussie plaats tussen burgemeesters (geïnspireerd op de bestseller Als burgemeesters de wereld zouden regeren van Benjamin R. Barber) en zijn er workshops rond de vraag hoe steden groener kunnen worden (met medewerking van onder andere universiteiten van Utrecht en Durham, RIVM, Staatsbosbeheer en provincie Utrecht) Er is veel aandacht voor de toekomstige uitdagingen van de stad en hoe je daar creatief mee kan omgaan. Tot slot is er nog een interactief Jonge Raadsleden Debat, waarin raadsleden uit diverse Europese steden in debat gaan met de Utrechtse jeugd over wat het betekent om in de toekomst gezond en groen te kunnen leven.

Dit openingsevent is bedoeld voor strategen, ambtenaren, studenten én professionals die zich bezighouden met ruimtelijke ordening en stedelijke opgaven zoals duurzaamheid, groen in de stad en de energietransitie. De dag wordt gemodereerd door Tracy Metz. Er zijn bijdragen van onder andere:

  • Erik Solheim, executive director United Nations Environment Programme (UNEP)
  • Karmenu Vella, commissaris Europese Unie (EU)
  • Stientje van Veldhoven, staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat
  • Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Provincie Utrecht

Gastheren zijn Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, en Hans Mommaas, directeur van het PBL.

Programma 
Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *