nieuws

Extra geld naar de politie

Het kabinet investeert structureel 291 miljoen euro extra in de politie. Met dat geld moet opsporing worden versterkt, ict-ondersteuning worden verbeterd en formatie worden uitgebreid met digitaal experts, data-analisten, financieel rechercheurs en agenten in de wijk. Jaarlijks gaat 64 miljoen euro extra naar ict-toepassingen en opsporingstechnieken, om de bestrijding van digitale criminaliteit verder te intensiveren en agenten beter in staat te stellen om te gaan met big data.

Verder gaat de politie de komende jaren ruim 17.000 nieuwe mensen opleiden. Naast de vervanging van agenten die met pensioen gaan wordt de formatie structureel uitgebreid met meer dan 1100 agenten. De structurele versterking bestaat uit 770 agenten en rechercheurs in de wijken, 170 rechercheurs voor de landelijke bestrijding van zware criminaliteit en 170 specialisten voor cybercrime en internationale samenwerking.

In de Publiek Denken-special iSamenleving; kansen benutten vertelt korpschef Erik Akerboom wat digitalisering voor de Nationale politie betekent. Het is bittere noodzaak, willen wij de waarden van onze rechtsstaat en van onze samenleving beter beschermen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *