nieuws

EZK en NBA reiken Kristalprijs uit

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) organiseren de Kristalprijs. Met deze prijs willen ze inspirerende, baanbrekende ‘good practices’ op het gebied van transparantie in maatschappelijke verslaglegging belonen.

Veel organisaties zijn transparant over een (deel van) hun ketens, andere bedrijven worstelen nog met ketenverantwoordelijkheid en de transparantie daarover. Ketentransparantie is één van de basisprincipes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO),  zoals onder andere opgenomen in de OESO Richtlijnen voor multinationale ondernemingen en de UN Guiding Principles for Business and Human Rights.
Hoe transparant is een organisatie over de ketens waarin het opereert, over de mogelijke risico’s voor het bedrijf en de (in)directe risico’s voor mens, milieu en natuurlijk kapitaal? De organisatie met het meest inspirerende transparante voorbeeld van ketentransparantie wint de Kristalprijs 2018.

Organisaties in Nederland die publiekelijk verslag doen van hun MVO-activiteiten maken kans op de Kristalprijs. De onderzoeksgroep van de Transparantiebenchmark mag zichzelf aanmelden, maar we roepen nadrukkelijk accountants, communicatieprofessionals, journalisten etc. op om ‘good practices’ te melden.

Aanmelden kan tot en met 7 september, 24.00 uur via het aanmeldformulier. Een panel van Deskundigen maakt een selectie en de Kristaljury kiest de winnaar. De uitreiking van de Kristalprijs is op 29 november in Antropia in Driebergen. Op het programma van dit evenement staan ook workshops rondom het thema ketentransparantie.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *