nieuws

G4 willen 35 miljard investeren in Randstad

De G4 hebben het kabinet een investeringsplan voor de Randstad voorgelegd ter waarde van 35 miljard euro. Het plan voorziet in de bouw van zo’n 1 miljoen ‘groene’ woningen en moet de bereikbaarheid van de stedelijke regio vergroten. Dat staat in het AD.

Een en ander moet worden gerealiseerd door middel van hoogbouw en de vervanging van industriële complexen – zoals de Stadshavens Rotterdam – door projecten met woon- of onderwijsbestemming. Maar ook energieprojecten, zoals de aanleg van duurzame warmtebronnen in het Westland, zijn belangrijk. Daarnaast moeten het bedrijfsleven, banken en woningcorporaties aanhaken. Bijvoorbeeld door de aanleg van het razendsnelle 5G-internet mogelijk te maken, geld te steken in nieuwe en groenere vormen van vervoer en mee te werken aan het verduurzamen van huizen.

Te denken valt aan isolatie, zonnepanelen en aansluitingen voor elektrische auto’s. Alleen deze werkzaamheden zouden al goed zijn voor tienduizenden banen, is de verwachting. De visie van de G4 wordt door een groep topambtenaren verder uitgewerkt.
Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *