nieuws

Internationaal urban innovation festival in Amsterdam

In november wordt in Lissabon de 2018 iCapital Award uitgereikt: de prijs voor de meest innovatieve stad van Europa.  In 2016 kreeg Amsterdam de Award 2016-2017. De reden dat Amsterdam de prijs kreeg was de Amsterdam Approach, een uniek-innovatie ecosysteem dat niet exclusief werkt vanuit de triple helix gedachte, maar alle stakeholders bij elkaar brengt op de belangrijke vraagstukken in de stad. Dat betekent niet alleen
de gemeente, bedrijven en kennisinstituten, maar ook de startups, sociale ondernemingen, maatschappelijke organisaties en natuurlijk de actieve burgers. Amsterdam ontving de prijs ook voor haar initiatieven AMS en Chief Technology Officer en publieke platforms als Pakhuis de Zwijger, Waag Society en Kennisland.

De gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Amsterdam Smart City, Pakhuis de Zwijger, Waag Society en StartUp Amsterdam hebben de krachten gebundeld  en organiseren volgend jaar een vijfdaags internationaal urban innovation festival: WeMakeThe.City. Het festival vindt plaats van 20-24 juni 2018. In samenwerking met steden in de regio, bedrijven, MKB en start-ups, sociale ondernemingen, kennis- en opleidingsinstituten, scholen, kunst- en cultuurinstellingen en maatschappelijke organisaties gaat de organisatie op zoek naar antwoorden en oplossingen op de meest urgente uitdagingen in de stad en regio. En delen dat met het land, Europa en de rest van de wereld.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *