nieuws

Johnas van Lammeren beste raadslid van Nederland

Gisteravond is in Paradiso Amsterdam het beste raadslid van Nederland gekozen.  De winnaar is Johnas van Lammeren (Amsterdam, Partij voor de Dieren). Van Lammeren wordt in de raad en daarbuiten door velen geroemd voor zijn werk, aldus de jury. Hij is niet alleen een man van ideeën, maar brengt die in de raad ook tot leven. En met succes, zoals de invoer van de ja-ja sticker, het oplaatverbod van ballonnen en de vuurwerkinperking. En dat voor een eenmansfractie. Hij zoekt slim de ruimtes in het akkoord en schuwt een verrassingsactie niet.

De verkiezing van het beste raadslid van Nederland is bedoeld om de schijnwerper te richten op het ambachtelijke raadswerk. De jury wordt gevormd door debatinstituut Perikles, campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL. Vooral raadsleden die initiatiefwetten indienen en coalities smeden en debatten in een andere richting sturen, maken kans om te winnen.

In april brengt Publiek Denken de special en e-zine Blik op de gemeenteraad uit, over het werk van de raadsleden en de gemeenteraad. Interesse? Houd dan onze website in de gaten.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *