nieuws

Kabinet komt met Nederlandse Digitaliseringsstrategie

Als het aan het kabinet ligt, wordt Nederland de digitale koploper van Europa. Dat betekent dat bedrijven, consumenten en overheden sneller en innovatiever in moeten spelen op het hoge tempo waarmee maatschappij en economie digitaliseren. Daarom heeft het kabinet de Nederlandse Digitaliseringsstrategie vastgesteld.

De strategie ‘Nederland Digitaal’ is afgelopen weekend bekend gemaakt door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat), minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) die hiervoor als bewindspersonen het initiatief hebben genomen. Het is voor het eerst dat het kabinet met een gezamenlijke strategie komt die inspeelt op de snelheid van de digitalisering en de impact hiervan op de samenleving.

In de strategie worden 24 ambities en daaraan gekoppelde acties geformuleerd. Deze richten zich op de hele maatschappij en economie. Bijvoorbeeld op een digitaal vaardig mkb en op Nederland als wereldwijde testlocatie voor slimme mobiliteit. Ook richt de strategie zich op het vergroten van ict-vaardigheden van alle scholieren én de beroepsbevolking, maar ook op bescherming van persoonsgegevens en veilige technologie.

Tot slot is er ook aandacht voor een eerlijke concurrentie op online markten en wil het kabinet dat de overheid zelf het goede voorbeeld gaat geven op het gebied van toegankelijke en transparante informatie, voorzieningen en technieken.

Het kabinet realiseert zich dat de wereldwijde ontwikkelingen rond digitalisering steeds sneller gaan. Nederland Digitaal wordt elk jaar geactualiseerd. Het kabinet gaat daarom jaarlijks een Digitale Top organiseren, met ondernemers, wetenschappers, medeoverheden en maatschappelijke organisaties.

Wilt u meer weten over de digitalisering van Nederland? Lees dan onze special iSamenleving; kansen benutten. Geïnteresseerd in de Nederlandse Digitaliseringsstrategie en andere zaken aangaande de digitale overheid, wacht dan op onze special iOverheid, die 26 juni verschijnt

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *