nieuws

Kamp promoot Nederlandse startups in VS

Minister Kamp reist begin januari naar de westkust van Verenigde Staten om Nederlandse techbedrijven en startups te promoten, hen te helpen met het vinden van partners, investeerders & kennisinstellingen en tegelijkertijd de samenwerking met Amerikaanse bedrijven te versterken.

Hij wordt daarbij vergezeld door Prins Constantijn van Oranje, die in zijn hoedanigheid van Startup Envoy, zakelijk missieleider is. Tijdens deze zevenennegentigste handelsmissie van het kabinet verkennen ruim 100 meegereisde Nederlandse bedrijven, startups en kennisinstellingen, vooral uit high tech-sector, de mogelijkheden om nauwer samen te werken met Amerikaanse partners rond fotonica, smart en e-mobility, robotica en energieopslag.

De bedrijfsbezoeken, netwerkevenementen, bilaterale- en rondetafelgesprekken met potentiële Amerikaanse zakenpartners en investeerders vinden eerst plaats in Las Vegas, tijdens de Consumer Electronics Show (CES). De CES staat bekend als de grootste consumentenbeurs voor elektronica ter wereld. Daarna wordt de missie vervolgd in San Francisco en San José/Silicon Valley, onder andere op de toonaangevende universiteiten Berkeley en Stanford.

Ook vele innovatieve Nederlandse bedrijven tonen zich tijdens deze grootste beurs van hun beste kant. Dit jaar zal er voor het eerst ook een heus Holland StartUp Paviljoen zijn, waarin 30 Nederlandse startups verzameld zijn en zich aan de wereld laten zien.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *