nieuws

Werkgevers detailhandel willen minder wetgeving en meer banen

Werkgevers in de mode-, schoenen-, sport- en woondetailhandel voelen zich gefrustreerd door wet- en regelgeving. Uit onderzoek van branche-organisatie INretail blijkt dat het aantal fulltime banen met meer dan 12 procent zou kunnen stijgen als ‘belemmeringen’ in wetgeving worden weggenomen. In de branche werken nu 140.000 mensen.

Ondernemers ervaren vier belangrijke belemmeringen in de wetgeving, aldus INretail. Drempels zijn de ontslagprocedures bij een vast contract (78 procent), de verplichte transitievergoeding (61 procent), re integratiekosten bij ziekte (59 procent) en loondoorbetalingsverplichtingen bij langdurige ziekte (52 procent).

Er deden meer dan 500 werkgevers mee aan het onderzoek. Zo’n 60 procent van hen heeft werknemers in dienst met een tijdelijk contract. Van deze werkgeversgroep  84 procent huiverig als het gaat het aanbieden van een vast contract. Nu de economie groeit, nemen ook de negatieve effecten van alle belemmeringen toe, zegt Inretail. Meer dan 65 procent van de werkgevers heeft behoefte aan (extra) medewerkers. Deze behoefte kan in totaal 12 procent meer werkgelegenheid creëren. En 65 procent van de werkgevers zou dan ook huidige medewerkers met een tijdelijk contract een vast dienstverband willen aanbieden.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *