Mobiel groen en robotroofvogels

Enschede behoort tot een van de belangrijkste slimme steden in Nederland dankzij de samenwerkingsverbanden tussen de stad, bedrijven en kennisinstellingen zoals Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, ROC van Twente en AKI-ArtEZ. Met tal van initiatieven, waaronder EnschedeLab, Novel-T, Kennispark Twente, de UT-campus en Technology Base wordt slimme innovatie gestimuleerd. Geen wonder dus dat bekende bedrijven zoals Bluetooth, Booking.com en Thuisbezorgd hun oorsprong in Enschede vonden.

De ontwikkelingen in Enschede staan niet stil. Zo wordt gewerkt aan een grote verbouwing van Kennispark Twente. Daarbij gaat het niet alleen om de fysieke doorontwikkeling van het gebied en de gebouwen, maar ook om bijvoorbeeld community building. Zo krijgen studenten de kans om op de vrijdag gratis te lunchen met de bedrijven op het terrein. Verder is EnschedeLab opgericht, waarin studenten van de diverse kennisinstellingen samen werken aan oplossingen voor stedelijke problemen, zoals hittestress: door een combinatie van weinig groen en water en een hoge mate van verstening kan de temperatuur in de stad zo hoog oplopen dat mensen er last van krijgen. Mobiele bomen, mobiel groen, groene façades en groene overkappingen zijn voorbeelden van oplossingen waarmee studenten kwamen.

Benieuwd naar de rest van het artikel?
Lees verder in de special iSamenleving: Laat de mens zich in data vangen? Voortaan als eerste op de hoogte van recente ontwikkelingen en achtergronden? Neem een gratis abonnement op magazine Publiek Denken.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *