nieuws

Nederland toegetreden tot PACE

Gisteren is  Nederland toegetreden tot het Platform for Accelerating the Circular Economy (PACE). Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) ondertekende de benodigde papieren voor toetreding dinsdag in New York.

Het kabinet wil dat Nederland  in 2050 circulair is. Daarom zet het in op circulair ontwerpen (rekening houden met het hergebruik van spullen voordat ze ontworpen zijn) en wil het circulair inkopen stimuleren (en daardoor 1 Mton CO2 minder uitstoten). Verder is er het Betonakkoord gesloten (vanaf nu al 5 procent gerecycled materiaal in nieuw beton) en komt er een Plastic Pact om een einde te maken aan bijvoorbeeld plastic bordjes, rietjes, roer- en wattenstaafjes voor eenmalig gebruik.

PACE is in 2017 opgericht door onder meer het World Economic Forum (WEF) en het VN Milieuprogramma (UN Environment). Met inmiddels meer dan 40 deelnemende landen, bedrijven en internationale organisaties werkt PACE aan het versnellen van de circulaire economie door de ontwikkeling van financiering, het bevorderen van beleid en publiek private samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld plastics, elektronische apparatuur en circulair inkopen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *