nieuws

Nieuwe landelijke campagne tegen huiselijk geweld

Huiselijk geweld en kindermishandeling komt in Nederland nog steeds op grote schaal voor. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Met een nieuwe landelijke campagne willen ministers Hugo de Jonge (VWS) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) bewustwording vergroten en ervoor zorgen dat mensen bij vermoedens eerder tot actie overgaan.

Het WODC, een zelfstandig onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), maakte deze week bekend dat in een periode van vijf jaar 97.000 vrouwen en 27.000 mannen structureel te maken hebben met fysiek of seksueel geweld. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat tenminste 90.000 tot 127.000 kinderen jaarlijks slachtoffer zijn geweest van tenminste één vorm van kindermishandeling.

Actie ondernemen
De campagne ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ moet mensen aansporen actie te ondernemen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling.  Daartoe is de website www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl ontwikkeld. Ook is er een toolkit met beeldmateriaal om het thema onder de aandacht te brengen.

Het rijk heeft de komende jaren tientallen miljoenen beschikbaar gesteld om huiselijk geweld en kindermishandeling tegen te gaan. Zo werd vorig jaar het actieprogramma Geweld hoort nergens thuis gepresenteerd waarin beide ministeries samen met gemeenten een groot aantal maatregelen hebben opgesteld.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *