nieuws

Nieuwe digitale leeromgeving voor raadsleden

Onlangs is een nieuwe digitale leeromgeving voor raadsleden van start gegaan:  leeromgeving.raadsleden.nl. In deze leeromgeving vinden raadsleden en griffiers een groot, gevarieerd aanbod aan digitale opleidingen en trainingen. Ook bevat deze leeromgeving  het klassieke aanbod van stappenplannen, aanbevelingen, praktische adviezen en tips. Het doel van deze digitale leeromgeving is om raadsleden te helpen het raadswerk beter en effectiever te doen zodat ze meer tijd overhouden om contact te leggen met de inwoners in hun gemeente. Het aanbod is toegankelijk voor alle raadsleden.

De leeromgeving bevat verder een geactualiseerde competentiescan. Deze biedt raadsleden de kans om door een zelftest te ontdekken waar hun ontwikkelingsmogelijkheden liggen.

De leeromgeving wordt gekoppeld aan de raadsinformatiesystemen zodat raadsleden digitaal in hun eigen omgeving toegang hebben tot de opleidings- en e-learningmodules, kennisclips, animaties en overige van belang zijnde informatie voor het raadswerk. Raadsleden krijgen zo de gelegenheid om op elk moment dat zij het nodig hebben en wanneer zij dat willen de eigen kennis te vergroten en de eigen vaardigheden verder te ontwikkelen. De leeromgeving biedt de mogelijkheid voor elke griffier om zelf informatie toe te voegen, voor zijn eigen raad, zonder dat deze informatie beschikbaar komt voor anderen.

De leeromgeving van het opleidingsaanbod voor raadsleden is ingericht op basis van het duurzaam opleidingsprogramma voor raadsleden. Het basis duurzaam opleidingsprogramma is eerder dit jaar door minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren aangeboden aan raadsleden tijdens het raadsledencongres in Den Bosch. Het opleidingsprogramma, de nieuwe competentiescan en de nieuwe leeromgeving zijn onderdeel van de extra inzet van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de Vereniging van Griffiers en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om de toerusting en ondersteuning van raadsleden te vergroten en om zo de kwaliteit van het lokaal bestuur te versterken.

De digitale leeromgeving is ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden met medewerking van de Vereniging van Griffiers, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze partijen zetten zich in om deze digitale leeromgeving in samenwerking met griffiers in de nieuwe raadsperiode verder te ontwikkelen, door gebruik te maken van de leerervaring van raadsleden. De technische realisatie van de digitale leeromgeving wordt uitgevoerd door het Eindhovense bedrijf Skillstown met de medewerking van de aanbieders van raadsinformatiesystemen.

Voor meer informatie: info@raadsleden.nl en info@griffiers.nl

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *