nieuws

Het Dorp: nieuwe technologie in de langdurige zorg

Claudia de Breij, Mies Bouwman en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) hebben in Het Dorp in Arnhem afspraken ondertekend over de ontwikkeling en de inzet van nieuwe technologie voor mensen met een beperking. Het Dorp wordt een zorgomgeving waar gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologie en waar mensen met een beperking kunnen leren hoe zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. 

Het Dorp is een woongemeenschapswijk en zorginstelling in het westen van de stad Arnhem in de provincie Gelderland voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap. De bouw ervan werd bekostigd met Open Het Dorp, de eerste grote televisie-inzamelingsactie in de Nederlandse geschiedenis. In een 24-uurs radio- en televisieprogramma, gepresenteerd door Mies Bouwman, werd op 26 en 27 november 1962 ruim 12 miljoen gulden ingezameld. In de dagen daarna liep dat uiteindelijk op tot ongeveer 22 miljoen gulden.

De ondertekening is onderdeel van de Health Deal langdurige zorg. In het kader van deze deal slaan publieke en private partijen de handen ineen, waardoor innovatieve én kostenbesparende zorginnovaties tot stand komen en breed toepasbaar kunnen worden. Dat doen de partijen samen met Academy Het Dorp, opgericht door Siza. Daarin werken cliënten, kennisinstellingen en bedrijven met elkaar samen, met als doel om innovatie in de langdurende zorg te stimuleren. Ook minister Henk Kamp (EZ) en staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) doen mee aan de Health Deal afspraken.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *