nieuws

noblestreet test

Zeggenschap over eigen leven en leefomgeving teruggeven aan burgers. Dat is de inzet van decentralisaties in het sociaal domein van zorg en maatschappelijke ondersteuning en het fysiek domein van de ruimtelijke inrichting. Deze ambitie van het openbaar bestuur is het antwoord op een emanciperende en snel veranderende samenleving. >>>>>

[blendlebutton]

<<<<< De transitie in het sociaal domein – de overdracht van bevoegdheden en middelen naar de gemeenten – is inmiddels een feit. De Wet maatschappelijke ondersteuning, de Participatiewet en de Jeugdwet zijn in werking en de gemeenten zorgen voor decentrale ondersteuning bij migratievraagstukken. In het fysiek domein bereiden provincie, gemeenten en waterschappen zich voor op invoering van de Omgevingswet. Vanaf 2019 moet de ruimtelijke regelgeving daarmee aanzienlijk vereenvoudigd zijn en meer ruimte bieden voor initiatief van decentrale overheden, bedrijven en burgers.

Bij een overdracht van taken van het Rijk naar decentrale overheden horen ook veranderingen in bestuurlijke- en ambtelijke cultuur, werkwijzen en arrangementen. Een heruitvinding van decentraal besturen die de overgang van taken en bevoegdheden tot een succes maakt en zorgt voor toekomstbestendig bestuur. Geen nieuw bestuurlijk bouwwerk, maar een cultuur en organisatie die sterk, flexibel en veerkrachtig is. Klaar voor bestaande opgaven en onverwachte ontwikkelingen.

 

[/blendlebutton]

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *