nieuws

Oproep aan decentrale overheden: 80 miljoen extra voor circulaire economie

Het kabinet heeft een bedrag van 80 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de circulaire economie in 2019 en 2020. Daarmee krijgen decentrale overheden en het bedrijfsleven een kans om projecten aan te dragen die passen in de transitie naar een economie zonder afval en een bijdrage te leveren aan de CO2-reductieopgave.

De beschikbare middelen maken het mogelijk om de doelen van het kabinet dichterbij te brengen en de transitie richting een circulaire economie op te schalen en te versnellen. In 2050 moet Nederland 100 procent circulair zijn. In 2030 zouden we op de helft moeten zijn.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat roepen decentrale overheden en het bedrijfsleven op om voorstellen aan te dragen voor projecten op het gebied van de grond, weg en –waterbouw; hiervoor is 17,5 miljoen euro voor beschikbaar.

Een bedrag van 22,5 miljoen euro is bestemd voor projecten op het gebied van recycling en toepassing van biobased kunststoffen en textiel. Daarnaast is 40 miljoen euro beschikbaar voor andere projecten die de circulaire economie bevorderen. Het kabinet mikt daarbij op bijvoorbeeld innovatieve start-ups en scale-ups in het mkb.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl).

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *