nieuws

Planning Agenda Digitale Overheid beschikbaar

De digitale dienstverlening van de rijksoverheid naar een hoger plan trekken. Dat is het doel van de Agenda Digitale Overheid, ook wel NL DIGIbeter genoemd. De agenda zet uiteen hoe het contact van de overheid met burgers en ondernemers slimmer, toegankelijker en persoonlijker kan. De actuele stand van zaken en planning is nu online beschikbaar.

Met deze agenda, gepresenteerd in de zomer van 2018, wil het kabinet de kansen van digitalisering benutten en de regie van burgers en ondernemers versterken. In de planning is de actuele stand van zaken van de actielijnen uit de Agenda Digitale Overheid te volgen.

Vijf thema’s
De planning is verdeeld in vijf thema’s: innovatie, grondrechten en publieke waarden, toegankelijke dienstverlening, persoonlijke dienstverlening en klaar voor de toekomst. De agenda zelf wordt ten minste ieder jaar geactualiseerd: daarmee is het een zogenoemde ‘rolling agenda‘.

Privacy vormt een belangrijk aandachtspunt binnen de Agenda Digitale Overheid. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) maakte vorige maand nog bekend dat maar liefst 94 procent van de Nederlanders zich zorgen maakt over de bescherming van hun persoonsgegevens. Dat blijkt uit het onderzoek dat de AP liet doen in het kader van de Europese Dag van de Privacy.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *