nieuws

PO-Raad presenteert ict-advies

Vandaag presenteert de PO-Raad in samenwerking met diverse andere partijen het manifest ‘Nú investeren in onderwijs van morgen’. Onderwijs, ouders en marktpartijen maken zich daarin samen sterk om te zorgen voor een goede inzet van ict in het funderend onderwijs. Met meer ict kunnen leerlingen meer onderwijs op maat krijgen, wordt een digitale kloof in de maatschappij voorkomen en kan de administratieve werklast voor leraren worden verminderd. In de verkiezingsprogramma’s van veel politieke partijen ontbreekt aandacht voor dit belangrijke thema. Met een nieuw kabinet op komst, kan dat grote gevolgen hebben.

Tijdens de presentatie debatteren de deelnemers met Kamerleden en deskundigen. De negenjarige Guido Sibering zal het manifest aanbieden. Sibering werd geboren zonder linkerhand. Hij regelde zelf dat zijn eigen prothese werd ge3D-print. Een voorbeeld van hoe kinderen al op jonge leeftijd bezig zijn met innovatie en ict.

He manifest Nu investeren in onderwijs van morgen wordt ondertekend door PO-Raad, VO-raad, AVS, GEU, Kennisnet, Ouders & Onderwijs, de Rolf groep, Heutink, Heutink ICT, BaB, VDOD en FvOv.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *