nieuws

Publiek Denken-special over de energietransitie

De energietransitie biedt vele partijen zowel kansen als uitdagingen. Een belangrijk deel van het werk moet worden uitgevoerd door decentrale overheden. Er komen dertig Regionale Energiestrategieën, die naar eigen inzicht hun opgave voor meer hernieuwbare energie mogen invullen. Zo moeten gemeenten ervoor zorgen dat wijken van het gas af gaan en dat er ruimte komt voor windmolens en zonnepanelen.

Deelname van burgers is daarbij een ‘elementair’ onderdeel. Belangrijk is dat zij niet de dupe wordt van de overgang naar een CO2-neutrale samenleving: betaalbaarheid en haalbaarheid zijn van het grootste belang.

Wie neemt het voortouw en de verantwoordelijkheid in de energietransitie? Hoe zorg je ervoor dat je als overheid geen remmende factor wordt op de realisatie van energietransitie? Welke oplossingen zijn er mogelijk waarbij lusten en lasten eerlijk worden verdeeld? Het antwoord op deze en andere vragen leest u vanaf 20 november in de Publiek Denken-special Groen akkoord. Voor meer informatie, houd onze website in de gaten of abonneer je op onze e-nieuwsbrief.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *