nieuws

Rotterdams college toert met tuktuk door de wijken

Tien jaar na de start van de Tour de France gaat in Rotterdam opnieuw een Tour van start: de Tour-de-wijk. Nu de coronamaatregelen soepeler worden gaan collegeleden de stad in voor gesprekken met bewoners en ondernemers over wat nodig is om sterker uit de crisis te komen.

Dit doet het college met een speciale Tour-de-wijk-tuktuk. Op 3 juni zijn de eerste twee etappes: ’s ochtends bezoeken wethouders Barbara Kathmann en Richard Moti de wijken Feijenoord en de Afrikaanderwijk. ’s Middags gaan de wethouders Arjan Van Gils en Kathmann naar de Beverwaard en Lombardijen. De wethouders spreken onder andere een schooldirecteur, een vrijwilliger bij een voedselbank, een ZZP’ er en wijkvertegenwoordigers. Na 3 juni volgt er wekelijks een nieuwe etappe met Kathmann en een collega-wethouder.

Bij alle bezoeken wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. Om er voor te zorgen dat het college toch zoveel mogelijk Rotterdammers over hun wijk kan spreken is de Tour-de-wijk ook deels online. De gemeente zendt de eerste etappe live uit via Facebook.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *