nieuws

Scriptieprijs Werken in het Openbaar Bestuur 2019

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) organiseert de Scriptieprijs Werken in het Openbaar Bestuur 2019. Met deze prijs wil BZK studenten stimuleren om onderzoek te doen naar arbeid en organisatie in het openbaar bestuur. Dat onderzoek omvat een breed scala aan onderwerpen. Voorbeelden zijn: arbeidstevredenheid, HRM, leren en ontwikkelen, duurzame inzetbaarheid, integriteit, inclusiviteit, ongewenste omgangsvormen, productiviteit, arbeidsvoorwaarden, de aantrekkelijkheid van de overheid als arbeidsorganisatie en de modernisering van de overheidsorganisatie.

Hbo- en wo-studenten die in de periode van 1 september 2018 t/m 31 augustus 2019 een beleidsrelevante scriptie hebben afgerond, kunnen zich aanmelden voor de prijs door hun scriptie uiterlijk 27 september 2019 te mailen naar scriptieprijs@minbzk.nl. De winnaar van de eerste prijs ontvangt een bedrag van 2.500 euro. De tweede plaats ontvangt 1.000 euro en de derde plaats 500 euro. Alle winnaars krijgen de uitnodiging om een dag mee te lopen met een topmanager binnen het openbaar bestuur. De prijswinnaars presenteren hun scriptie aan beleidsmakers van BZK voordat zee de prijs in ontvangst nemen. De uitreiking vindt plaats tijdens het WERKcongres in maart 2020.

De scriptieprijs is een initiatief van de directie Ambtenaar en Organisatie van het ministerie van BZK. Het ministerie reikt de prijs jaarlijks uit en de eerste uitreiking vond plaats tijdens het WERKcongres in 2017. Voor meer informatie, klik hier.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *