nieuws

Startsein voor Global Commission on the Stability of Cyberspace

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag tijdens de Internationale Veiligheidsconferentie in München het startsein gegeven voor de Global Commission on the Stability of Cyberspace (GCSC).

De GCSC verenigt meer dan 24 prominente onafhankelijke experts vanuit overheden, bedrijfsleven en de IT-wereld uit meer dan 15 landen. De commissieleden zetten hun expertise in om concrete voorstellen te formuleren voor gedragsnormen in cyberspace. De commissie wordt onder andere gesteund door bedrijven als Microsoft en organisaties uit het veld zoals de Internet Society. Vint Cerf, de ‘vader van het internet’, is aan de GCSC verbonden als speciaal adviseur.

Nederland is een van de grootste internetknooppunten ter wereld en een van de meest ICT-intensieve economieën van Europa. De GCSC is gevestigd in Den Haag en wordt voorgezeten door voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Estland, Marina Kaljurand (op de foto met miister Koenders). Nederland is één van de initiatiefnemers van de Commissie.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *