nieuws

Top politie zoekt diversiteit

De cultuur binnen de politie is aan verandering toe. De top van alle 11 politie-eenheden, de korpsleiding en het Politiedienstencentrum krijgt nog dit jaar een extra plek voor ‘divers’ talent. Ook krijgen honderden leidinggevenden de komende maanden training om problemen met diversiteit, geweld, etnisch profileren en integriteit beter bespreekbaar maken. Dat zegt Korpschf Erik Akerboom vandaag in de Volkskrant.

De 13 nieuwe plekken in de politietop zullen worden vervuld door politiemensen met een migratie-achtergrond, maar ook door ander personeel dat in traditionele sollicitatieprocedures niet snel komt bovendrijven, zoals LHBT’ers, vrouwen, bèta’s en zij-instromers. ‘De politiecultuur is een sterke cultuur’, zegt Akerboom. ‘Die heb je nodig op straat. Het is tevens een gesloten cultuur, waarin mensen die anders zijn, zich niet altijd veilig voelen of de kans krijgen om door te stromen.’

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Misschien een idee om eerst intern de cultuur en de imago te veranderen zodat de politie een aantrekkelijke werkgever wordt. De politie staat voor mensen met een migratie achtergrond niet bekend als een aantrekkelijke werkgever.