nieuws

Tweede Avond van de Bestuurskunde

Op 12 juni 2018 organiseert de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) in samenwerking met de NSOB en het Nationale Theater (HNT) de tweede ‘Avond van de Bestuurskunde’. Deze avond staat in het teken van het nieuwste boek van prof. Paul ‘t Hart (zie foto), Dienen en Beïnvloeden: Verhalen over Ambtelijk Vakmanschap. In het boek blikt ‘t Hart met Wim Kuijken (Deltacommissaris, voorheen o.a. secretaris-generaal van de ministeries VenW, AZ en BZK) terug op een specifiek domein van ambtelijk vakmanschap: het zijn van topambtenaar.

Tegen het decor van een ‘uit het leven gegrepen’ overzicht van de loopbaan van één topambtenaar, gaan zij in gesprek over de heikele kwesties die je tegenkomt als je kernadviseur bent van politieke bestuurders. Dat het een boeiende avond wordt, staat buiten kijf: het boek staat vol met concrete vakmanschapskwesties in aansprekende cases. Denk aan de aanslagen van 9/11, de val van Paars, de moord op Pim Fortuyn, het kabinet met de LPF, de Catshuisbrandenhet Deltacommissariaat.

Na een korte opening door prof. Mirko Noordegraaf (voorzitter VB), neemt Paul ’t Hart (Universiteit Utrecht, NSOB) ons mee in het bestaansrecht en de totstandkoming van het boek. Het eerste exemplaar wordt vervolgens aangeboden aan Maarten Schurink (SG BZK) die zijn primaire inhoudelijke reflecties deelt met het publiek en de auteurs. Het centrale onderdeel van de Avond is een interactief College Tour gesprek met Wim Kuijken en Paul ’t Hart, onder leiding van Loes Mulder (SG SZW). Aan de hand van concrete dossiers gaan we in gesprek enkele essentiële vakmanschapskwesties. Hoewel we een aantal dossiers eruit lichten is er heel veel ruimte voor de huidige en toekomstige topambtenaren uit om zich te mengen in het gesprek. Daarnaast zijn wij er trots op dat het grootste reizende gezelschap van Nederland, Het Nationale Theater, de Avond opluistert met een aantal artistieke bijdragen en dat Erik-Jan van Dorp (promovendus ambtelijk vakmanschap) een column uitspreekt.

De 2e Avond van de Bestuurskunde start om 20.15 uur in het Theater aan het Spui, Spui 187 Den Haag, ontvangst vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, na te praten.

Aanmelden? Dat kan via de agenda van platform O.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *