nieuws

Veiligheid Innovatie Competitie

Op welke nieuwe manieren kunnen mensen worden verbonden met technologie? Daarover gaat de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 (VIC 2017) met als thema ‘Technologie dichterbij’. De Veiligheid Innovatie Competitie is een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Defensie en de Nationale Politie om nieuw oplossingen te vinden voor veiligheidsvraagstukken.

Technologie versterkt onze zintuigen, aldus de initiatiefnemers. Dat verrijkt ons inzicht en vergroot onze capaciteiten. Denk bijvoorbeeld aan waarneming met een virtual reality bril of het vastleggen van bewijsmateriaal met bodycams. Nieuwe technologieën zijn onmisbaar voor de overheid. Ze maken het werk beter en effectiever. Of het nu gaat om een politieagent op straat, militair op missie of gevangenisbewaarder.

Deelname aan de VIC 2017 staat open voor het MKB en startups. De winnaar van de VIC krijgt de mogelijkheid om zijn idee samen met de overheid uit te werken en krijgt 200.000 om deze te realiseren.

Voor meer informatie, kik hier

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *