nieuws

Verkooptransacties Rijksvastgoedbedrijf online

Vanaf 12 juli 2016 staan alle verkooptransacties van het Rijksvastgoedbedrijf over het jaar 2015 op www.rijksvastgoedbedrijf.nl/opendata. Het gaat om gegevens van bijvoorbeeld verkochte leegstaande kantoren, kazernes, rechtbanken en gevangenissen.

Het openbaar maken van alle verkoopgegevens is een eerste stap. De komende drie jaar worden ook andere datasets over vastgoed van het Rijk voor iedereen toegankelijk. Dat zijn bijvoorbeeld gegevens over huur en aankoop van vastgoed, een overzicht van alle gebouwen en gronden van het rijk, (ver)bouw- en renovatieprojecten, kunst in en bij rijksgebouwen, monumenten in staatsbezit en gegevens over verhuur en pacht. Na publicatie worden alle gegevens regelmatig geactualiseerd. Alleen commercieel vertrouwelijke of privacygevoelige gegevens worden niet gepubliceerd.

Vooral met het openbaar maken van koop- en verkoopgegevens levert het Rijksvastgoedbedrijf een bijdrage aan een transparantere vastgoedmarkt. Taxateurs kunnen hun taxaties daarmee professioneel onderbouwen, reële vastgoedwaarderingen zijn belangrijk voor (internationale) institutionele beleggers.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *