nieuws

Werken aan duurzame inzetbaarheid

De noodzaak tot mobiliteit, ontwikkeling en het arbeidsmarktproof maken van medewerkers is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het programma InternetSpiegel deed onderzoek naar de duurzame inzetbaarheid van ambtenaren. De bevindingen zijn samen met praktijkverhalen gebundeld in het onlangs verschenen boek Werken is Bewegen 2. 

Werken aan duurzame inzetbaarheid is belangrijk en urgent. Veel overheidsorganisaties zien hier het belang van in. Maar dit komt nog niet terug in de cijfers, bijvoorbeeld als het gaat om mobiliteit. Dat stellen de makers van het boek Werken is bewegen 2, een gids om de inzetbaarheid van medewerkers te versterkenZo is slechts 8 procent binnen het openbaar bestuur vrijwillig intern mobiel. Dit zijn medewerkers die vrijwillig van positie veranderen binnen de organisatie. Krap 2 procent van de ambtenaren zoekt vrijwillig een baan buiten zijn of haar organisatie.

Samenspel
Wat kunnen overheden in de huidige tijd doen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen? Die veelgestelde vraag was aanleiding voor InternetSpiegel om een vervolg te schrijven op het boek Werken is Bewegen uit 2015. De uitgave bevat theorie, praktijkverhalen en vragen voor reflectie. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat inzetbaarheid een samenspel is tussen medewerker, leidinggevende en organisatie.

‘Medewerkers komen niet vanzelf in beweging maar hebben ondersteuning nodig. De leidinggevende kan het verschil maken. Die kan tijd en geld beschikbaar stellen, maar actieve ondersteuning is vooral belangrijkDenk dan aan gesprekken voeren, inspireren en reflecteren met de medewerker,’ aldus Eline Steenhuisen, een van de auteurs.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *