nieuws

Zin in gezeik?

Heb je zin in gezeik? Dan ben je bij de gemeente Deventer aan het goede adres. De stad is namelijk met spoed op zoek naar jonge ambtenaren. Om die jonge ambtenaren aan te trekken, is zij een opvallende reclamecampagne gestart. Onder de leus ‘Zin in gezeik?’ roept de gemeente jonge, pas afgestudeerde werkzoekenden op te solliciteren.

Hippe campagne
Werken bij een gemeente, wie wil dat nou niet? Jongeren, merkten ze bij de gemeente Deventer tot hun grote spijt. Dat gegeven is niet nieuw. Dus waarom nu opeens een hippe campagne? ‘Er kleeft een stoffig imago aan de ambtenarij, zeker onder jongeren. Maar dat hoeft het niet te zijn: je zit aan de knoppen en kunt buitengewoon spannende dingen doen. Dat merk ik zelf als wethouder ook,’ stelt wethouder Carlo Verhaar van Groenlinks. Hij vervolgt: ‘De nood is hoog.De gemiddelde leeftijd van de 800 ambtenaren is nog net geen vijftig jaar. En maar acht procent is jonger dan 35 jaar en slechts één op de honderd is onder de 25.’ De voormalig marketeer liet daarom een reclamebureau helpen om groentjes het vergrijsde stadhuis binnen te loodsen.

Prikkelen
Volgens Verhaar hebben meer gemeenten dit probleem. ‘Je wilt nieuwe initiatieven, impulsen en een vlottere cultuur. Je moet de bevolking kunnen blijven aanspreken en daar is een eerlijke afspiegeling van de samenleving voor nodig.’ Jongeren denken na hun studie volgens Verhaar niet direct aan solliciteren bij een gemeente. ‘Zin in gezeik is een mooie misvatting en dat is goede reclame. We willen mensen prikkelen en aan het denken zetten’, zegt hij. ‘Het is een hartstikke leuke uitdaging.’

Veel belangstelling
Op de wervingsdag op 21 september worden de rollen omgedraaid. De teamleiders van de gemeente presenteren zichzelf aan de sollicitanten Daarna mogen de jongeren kiezen welke pitch ze het leukst vinden. Met de aanmeldingen gaat het snel. In een paar dagen tijd maakten zeker vijftig mensen hun interesse kenbaar. Verhaar hoopt dat het er over een maand 150 zijn.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *